IMG_6036.JPG Kirtan Yoga Sacred Art Yantra Maditation Mantra

Zalig Zijn

yoga en non-dualiteit

Yoga en Non-dualiteit

Zalig Zijn: een inspirerende vervlechting van asana, meditatie, tandava en mantra.

2 oktober

Yogaya, Utrecht

 

Ik nodig je uit om deze middag samen yoga te beoefenen vanuit het perspectief van non-dualiteit. 

Asana

Vanuit een innerlijke houding van overgave en moeiteloosheid beoefenen we meditatieve yoga houdingen. Door zuiver waar te nemen en te voelen kunnen je in zachte bewegingen en vrije adem meer inzicht krijgen in je ware natuur. 

We oefenen in het verwelkomen van sensaties, gedachten en gevoelens vóórdat de labels, woorden en beelden zich aandienen. Het lichaam voelt dan vaak ineens veel levendiger en ruimer aan, de gedachten worden vrijer en gevoelens rijker, maar minder dwingend. 

 

Tandava

Ontdek dat het lichaam moeiteloos bewogen kan worden zonder dat ‘jij als doener’ iets doet. Zachte muziek nodigt ons uit om ons over te geven aan de vrije natuurlijke stroom van beweging.

 

Meditatie

We vestigen ons als de open aandacht waarin alles zich vrij kan aandienen en weer kan oplossen. Nieuwe, meer subtiele sensaties dienen zich aan en ineens lost de grens tussen binnen en buiten op. We proberen niets te bereiken of te ervaren. We rusten, zonder doel, in stilte en staan de stilte toe ons mee te voeren in haar oneindige diepte. Je kan hierbij zitten of liggen.

 

Mantra

We beoefenen een krachtige mantra meditatie en reciteren een mantra die verwijst naar de non-dualiteit, het Een zijn. 

 

Zo lossen deze middag langzaam de lagen die we geplaatst hebben tussen onszelf en de ervaring van eenheid steeds meer op. Een viering van het leven zoals het is!

We sluiten af met thee met iets lekkers. Je kan dan vragen stellen, en ik zal iets delen over de achtergrond van non-duale filosofie.


 

Datum en Locatie:

Westerkade 23, Utrecht 

(vrij parkeren op zondag)

Aanmelden:

www.yogaya.nl

IMG_5302.heic
  • Spotify Social Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon